Rouwverwerking

 is de manier waarop iemand na een ingrijpende verdrietige ervaring tot rust probeert te komen. De psychologische effecten zijn het sterkst bij het overlijden van een geliefd persoon.

Wat is rouw eigenlijk?

Na een groot verlies rouwen we. We verwerken het verlies. Verlies van een partner door overlijden of een scheiding, verlies van een kind, van ouders of een andere dierbare, verlies van gezondheid door een ziekte, van een baan of van de hoop op een kind. We kunnen in ons leven veel verliezen. Verlies is iets ingrijpends waar tijd voor nodig is om het te verwerken.

Verwerken doet iedereen op zijn eigen manier en tempo. Mensen denken en voelen vaak verschillende dingen. De een is vooral boos, de ander vooral verdrietig en weer een ander is opgelucht. Misschien heb jij een leeg gevoel, misschien voel je verschillende emoties tegelijk. Rouw is voor veel mensen een intense en moeilijke periode in hun leven.

behandeling rouwverwerking limburg 1
behandeling rouwverwerking limburg 2

Kenmerken

  • Je kunt het niet geloven
  • Je bent verdrietig
  • Je voelt je schuldig
  • Je bent boos
  • Je voelt je eenzaam en alleen
  • Je bent somber
  • Je bent erg emotioneel

Naast deze klachten kun je ook lichamelijke klachten ervaren. Denk hierbij in afname van eetlust, spierspanningen, een verminderde concentratie, slecht slapen, hoofdpijn en buikpijn.

Hoe wordt rouw gediagnosticeerd?

Wanneer je je aanmeldt bij Amatus GGZ zal je huisarts al een eerste vermoeden van de klachten aan ons doorgeven. Wij zullen vervolgens gedurende een uitgebreid intakegesprek meer inzicht creëren in je klachten. Daarnaast worden er vragenlijsten en zo nodig testen afgenomen. Na een multidisciplinair overleg zullen wij tijdens een adviesgesprek de diagnose, het behandelplan en onze adviezen met jou bespreken.

behandeling rouwverwerking limburg 4
behandeling rouwverwerking limburg 5

Heb je hulp nodig bij je rouwverwerking?

Weet dan dat je er niet alleen voor staat en dat er oplossingen voor jou bestaan.

Amatus GGZ is als erkende zorginstelling dé specialist in de behandeling van psychische problemen. Wij kunnen de diagnose stellen en je verder helpen. Onze psychologen zijn snel beschikbaar en hebben allemaal de benodigde kwalificaties.

Kennismaken? Neem gerust contact met ons op via onderstaande button of bel ons gerust op.

error: Het ongevraagd kopieren en/of gebruiken van inhoud op deze site is strafbaar. De inhoud van deze website en al haar documenten is auteurrechtelijk beschermd. Inbreuk zal leiden tot vervolging.